Dit heb je nodig voor 1 potje:
- 1/2 blik kikkererwten (200 g)
- 1/2 blik rode bonen (200 g)
- 1 geroosterde paprika (ik gebruikte 1 uit een bokaal,op azijn)
- 2 eetlepels amandelschilfers
- 2 eetlepels gefrituurde uitjes
- 1 eetlepel gedroogde bieslook
- 6 à 8 druppels Tabasco
- 1 groentebouillonblokje in 1 liter water
Zo maak je het:
Groentebouillon aan de kook brengen. Kikkererwten en rode bonen laten uitlekken en afspoelen. Boeg eerst de kikkererwten toe aan de kokende bouillon, 5 minuten daarna voeg je de rode bonen toe. Na 5 minuten giet je ze af en vang je een beetje kookvocht op. Laat ze afkoelen. Rooster ondertussen de amandelschilfers goudbruin in een droge antikleefpan.
Doe alle overgebleven ingrediënten in de keukenrobot en hak tot een smeerbare pasta. Voeg eventueel wat kookvocht toe als het wat te droog is. Laat afkoelen in de koelkast. Besmeer er dan je boterhammen, een toastje, ... mee en ik vond het wel lekker met een schijfje zongerijpte tomaat erbij. (Ondertussen al weer een paar weken geleden!)
Je kan het beleg zeker nog een paar dagen bewaren in een afgesloten potje in de koelkast. Enjoy your lunch!
Mjam, klinkt lekker. Ik heb alleen nog maar beleg gemaakt met tofu, maar dit probeer ik zeker ook eens!
BeantwoordenVerwijderenHeb je tofureceptje opgezocht en yup, dat komt hier ook op de "to try list". Merci!!
BeantwoordenVerwijderenWat leuk en lekker idee! ga ik zeker eens proberen!!
BeantwoordenVerwijderenZiet er goed uit! Ga ik zeker proberen :)
BeantwoordenVerwijderen