donderdag 24 juli 2014

Lauwe couscoussalade

En heerlijk zomers gerecht vond ik dit. Taboulé-stijl. Als maaltijdsalade of als bijgerecht bij een bbq. Het overschotje was ook nog lekker de dag nadien, dan heb je koude couscoussalade!



Dit heb je nodig voor 2 personen als hoofdgerecht:
  • 120g couscous (ik gebruikte volkoren)
  • 2 handjes sperziebonen
  • 12-tal kerstomaten
  • 1/2 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1/2 kleine rode ui
  • 2-3 eetlepels rozijntjes (ik gebruikte gele)
  • 2-3 eetlepels geschaafde amandel
  • 2 eetlepels fijngehakte verse munt
  • 1/2 koffielepel ras-el-hanout
  • Grof zeezout
  • 1 kleine citroen/limoen
  • Olijfolie
Zo maak je het:

Zet kokend water op het vuur met wat zout. Kook er gedurende ongeveer 8 minuten de boontjes in gaar. Spoel ze kort onder koud water.
Rooster intussen alvast de amandelschilfers en zet daarna opzij. 
Hak de paprika en de courgette in grove stukken en gaar ze in olijfolie, in de oven of in de wok bijvoorbeeld. Kruid met zout en een beetje ras-el-hanout
Ondertussen kan je de ui alvast heel fijn hakken en ik ging ook eens met het mes door de rozijntjes. Snijd de kerstomaatjes ook in kwartjes.
Ten slotte maak je nog de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Neem een grote kom, doe er de couscous in en meng er de boontjes, courgette & paprika, ui, kerstomaten, rozijntjes en geroosterde amandelen onder en meng goed. Breng op smaak met grof zeezout, ras-el-hanout, een scheutje olijfolie en het citroensap. Voeg als laatste de fijngehakte verse munt toe.

Smakelijk!

1 opmerking:

  1. Het ziet er alvast lekker uit. Ik ben sinds kort ook wel een beetje verkocht aan couscous, je kan er zoveel verschillende kanten mee op!

    BeantwoordenVerwijderen