Maar nu tijd voor een echte winterse pasta waar ik blij van word:
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 200g (volkoren) pasta
- 300g spruitjes, in kwartjes (eventueel geblancheerd)
- 200g kastanjechampignons, in schijfjes
- 1 rode ui, fijngehakt
- 1 teen look, fijngeperst
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 1 blokje gerookte tofu (200g), uitgelekt en in blokjes/reepjes
- 100ml Alpro Soya Cuisine Light
- Olijfolie
- Peper & (kruiden-)zout
- Vers gemalen nootmuskaat
Zo maakte ik het:
Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook voor de pasta.
Zet een grote antikleefpan of wok op een middelmatig vuur en rooster er eerst de pijnboompitten in. Zet op zij.
Kook ondertussen de pasta al dente.
Doe dan een flinke scheut olijfolie in de pan op een hoger vuur en bak de champignons mooi tot ze beginnen kleuren, kruid met peper en zout. Doe ze uit de pan en zet opzij. Doe opnieuw olijfolie in de pan en fruit de ui en de look, voeg de tofublokjes toe en laat mooi meebakken. Voeg daarna de spruitjes toe en laat ze mooi garen, voeg eventueel een scheutje water toe. Voeg dan de gebakken champignons terug toe en kruid het geheel met peper, zout en nootmuskaat. Doe er ten slotte de pasta bij, werk af met soyaroom en kruid eventueel nog wat bij. Neem de pan van het vuur, serveer meteen met de geroosterde pijnboompitten en wat 'groen', ik nam rucola!
Smakelijk!
Zet een grote antikleefpan of wok op een middelmatig vuur en rooster er eerst de pijnboompitten in. Zet op zij.
Kook ondertussen de pasta al dente.
Doe dan een flinke scheut olijfolie in de pan op een hoger vuur en bak de champignons mooi tot ze beginnen kleuren, kruid met peper en zout. Doe ze uit de pan en zet opzij. Doe opnieuw olijfolie in de pan en fruit de ui en de look, voeg de tofublokjes toe en laat mooi meebakken. Voeg daarna de spruitjes toe en laat ze mooi garen, voeg eventueel een scheutje water toe. Voeg dan de gebakken champignons terug toe en kruid het geheel met peper, zout en nootmuskaat. Doe er ten slotte de pasta bij, werk af met soyaroom en kruid eventueel nog wat bij. Neem de pan van het vuur, serveer meteen met de geroosterde pijnboompitten en wat 'groen', ik nam rucola!
Smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten