Dit heb je nodig voor 5 à 6 porties:
- 1/2 bloemkool
- 1 kleine courgette
- 1 grote ui
- 2 groentenbouillonblokjes
- 2 eetlepels basilicum op olie (of 1/2 plantje verse)
- Olijfolie
- Peper & zout van de molen
Zo maak je het:
Was de groenten. Snijd de ui en de courgette grof en de bloemkool in kleine roosjes. Zet een grote soepkom op een middelmatig vuur met een flinke scheut olijfolie. Stoof de ui aan, maar laat niet bruinen, voeg daarna ook de courgette en bloemkool toe en laat nog enkele minuten goed stoven.
Voeg daarna de bouillonblokjes toe en ongeveer 2 liter water. Laat 30 à 40 minuten doorkoken en voeg op het einde de basilicumpasta toe. Neem dan de kom van het vuur en haal je staafmixer maar boven. Of gebruik een blender, as you wish! Mix de soep glad en kruid nog wat bij met peper & zout, naar smaak. De soep is echt lekker smeuïg en voor mij hoeft er echt niets extra bij. Je kan er natuurlijk altijd een scheutje room of een schepje ricotta of mascarpone aan toevoegen voor een extra rijke soep!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten