Dit heb je nodig:
- 2 handenvol rucola
- 1 handjevol basilicum
- 15 verse rozemarijnblaadjes
- 1 blokje Pecorino Romano
- Het sap van 1/2 kleine citroen
- Olijfolie
- Zwarte peper van de molen
Voor de toastjes:
- Ciabatta, in schijfjes, geroosterd
- Zwarte, gemarineerde olijven
- Ricotta of Philadelphia Light of dunne schijfjes mozzarella of ...
- (Zongedroogde) Kerstomaatjes
- ...
Zo maak je het:
Heel simpel: je wast de rucola, basilicum en rozemarijn. Doe ze samen met de pecorino (in blokjes) in de keukenrobot en blend. Voeg dan een hele flinke scheut olijfolie toe en het citroensap en kruid met verse zwarte peper.
Of besmeer de toastjes eerst met verse kaas of een plak mozzarella, doe er wat pesto op en versier met een tomaatje. Of freestyle er gewoon op los!
Lijkt me heerlijk! Ik denk dat ik nog alle ingrediënten liggen heb, dus misschien maak ik dit binnenkort wel eens!
BeantwoordenVerwijderen