zondag 6 februari 2011

Snelle salsa

Zoals je misschien al eerder gelezen hebt, ben ik niet zo gek op wintertomaten. Die sukkeltjes hebben geen zon gezien en de smaak is er dan ook naar... Meestal maak ik mijn salsa wel zelf, met verse tomaten, maar bij gebrek aan beter probeerde ik het onlangs eens met een blik tomatenblokjes. En dat was geen slecht idee, zo bleek. Het is een mooi compromis tussen versgemaakte salsa en potjesdip uit de supermarkt én nog eens snel klaar ook. Superorigineel is het misschien niet, maar wel ideaal als je last-minute bezoek over de vloer krijgt. Onderstaande hoeveelheden zijn voor "veel" salsa, wij aten de rest bij wraps, ook een aanrader.  


Dit heb je nodig:
  • 1 blik tomatenblokjes (400 g)
  • Zout van de molen
  • Sap van 1/2 citroen of 1 limoen
  • 1 eetlepel ketchup (Heinz!)
  • 1/2 rode ui, superfijn gehakt (kleine)
  • 1/2 koffielepel oregano (gedroogd) of iets meer verse
  • 1 koffielepel gedroogde bieslook of peterselie
  • 1/2 koffielepel sambal, of iets meer voor de durvers
  • 1 à 2 eetlepels olijfolie


Zo maak je het:
Hak de halve ui zo fijn mogelijk. Voeg dan alle andere ingrediënten erbij, roer et voilà. Het is nog lekkerder als je de salsa een uurtje laat rusten in de koelkast. Serveer met naturel / gezouten nacho's en dippen maar!

1 opmerking: