Dit heb je nodig voor 1 persoon:
- 100 g seitan (niet-gekruid)
- 2 teentjes look
- 1/2 paprika (ik gebruikte 3-kleuren paprikareepjes uit de diepvries)
- 1 kleine ui
- 1 koffielepel goed paprikapoeder
- 1 snuifje suiker
- 1 snuifje oregano
- 1/2 limoen (of 1/3 citroen)
- Enkele blaadjes sla en wat andere garnituur (tomaat, scheutjes, worteltjes, ...)
- 2 tortilla's of wraps
- 1 portie guacamole(-salsa) (en eventueel zure room, cheddar, salsa, ...)
- Peper & zout van de molen
Zo maak je het:
Snijd de seitan in reepjes en laat marineren in het limoensap, de suiker, de oregano, 1/2 koffielepel paprikapoeder en 1 teentje look in grove stukjes. Voeg peper & zout toe naar smaak en laat een half uurtje marineren. Maak ondertussen de ui en paprika schoon en snijd in reepjes. Zet een antikleefpan op het vuur met een scheut olijfolie en laat er het andere teentje look in bruinen (in 2 gesneden). Haal het er daarna terug uit en verwijder ook de grove stukjes look uit de marinade.
Bak de gemarineerde seintanstukjes goudbruin in de pan en zet deze even apart. Doe nog wat extra olie in de pan en bak nu de ui- en paprikareepjes en kruid met 1/2 koffielepel paprikapoeder. Wanneer de reepjes goudbruin zijn, voeg je de seitanstukjes opnieuw toe en laat nog een minuutje meebakken. Serveer met een slaatje, guacamole, salsa, zure room, ... en warme tortilla's.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten