zondag 18 september 2011

Zomers pompoensoepje

Het is zover! De eerste pompoenen zijn in't land, althans in de ouderlijke tuin zijn er al verschillende gesignaleerd. Zoals het schattige exemplaartje op de foto hieronder. Ideale grootte voor 1 ketel soep. Nu er nog volop zomergroenten te verkrijgen zijn, dacht ik er eens een zomers soepje van te maken. Met kerstomaatjes en verse chilipepers. Lekker!




Dit heb je nodig:

  • 1 kleine pompoen goed voor ongeveer 500g vruchtvlees
  • 2 rode uitjes (of 1 rode en 1 witte)
  • 2 stengels groene selder
  • 2 chilipepers
  • 1 bakje kerstomaatjes (250g)
  • 1 koffielepel Provençaalse kruiden
  • 1 à 2 groentebouillonblokjes in 1,5l water (of verse groentebouillon)
  • (Zelfgemaakte) croutons
  • Olijfolie
  • Vers gemalen zwarte peper & zout

Zo maak je het soepje:
Maak alle groenten schoon. Hak alles grof. Van de chilipepers kan je eventueel eerst de schil verwijderen door ze eerst te grillen tot ze zwart zijn. Stoof de ui aan op een niet te hoog vuur. Voeg dan Provençaalse kruiden, chilipeper en selder toe. Voeg daarna pompoen in blokjes toe en als laatste de kerstomaatjes. Laat alles wat karamelliseren, maar zeker niet bruin worden. Voeg dan de groentebouillon toe en laat 20 à 30 minuutjes pruttelen op een laag vuur. Kruid de soep af met zwarte peper en indien nodig zout. Mix de soep. Als je niet houdt van de kerstomatenvelletjes, kan je de soep nog zeven. Lekker met wat croutons en eventueel nog wat fijngehakte tomaatjes erbij.

1 opmerking:

  1. Ziet er lekker uit! En is eens wat anders pompoen in combinatie met zomergroentjes :)

    BeantwoordenVerwijderen