Dit heb je nodig:
- 2 (punt-)paprika's
- 100 g erwtjes (diepvries of vers)
- 100 g witte rijst (ongekookt, basmati of thai)
- 1 kleine ui
- 8 kerstomaatjes
- 1/2 koffielepel thijm
- 1/2 koffielepel marjolein
- 1/2 koffielepel paprikapoeder
- 1 koffielepel sesamzaadjes
- 5 à 10 druppels Tabasco
- 1 blokje cheddar om te raspen
- Olijfolie
- Peper & zout van de molen
Zo maak je het:
Was de paprika's en snijd ze overlangs in 2 gelijke helften, verwijder de zaadlijsten. Maak de ui schoon en hak fijn. Stoof ui aan in een scheutje olijfolie. Voeg de rijst risottogewijs toe en ook de thijm en marjolein. Wanneer de rijst glazig begint te worden, voeg je water toe (2x de hoeveelheid rijst). Voor extra smaak kan je ook groentebouillon gebruiken. Voeg indien nodig nog wat extra water toe. Een paar minuten voor de rijst klaar is, voe je de (nog bevroren) erwtjes toe en en het paprikapoeder. Na een paar minuten neem je pot van het vuur en voeg je er de kerstomaatjes in kwartjes toe en kruid je het geheel af met peper, zout en Tabasco.
Was de paprika's en snijd ze overlangs in 2 gelijke helften, verwijder de zaadlijsten. Maak de ui schoon en hak fijn. Stoof ui aan in een scheutje olijfolie. Voeg de rijst risottogewijs toe en ook de thijm en marjolein. Wanneer de rijst glazig begint te worden, voeg je water toe (2x de hoeveelheid rijst). Voor extra smaak kan je ook groentebouillon gebruiken. Voeg indien nodig nog wat extra water toe. Een paar minuten voor de rijst klaar is, voe je de (nog bevroren) erwtjes toe en en het paprikapoeder. Na een paar minuten neem je pot van het vuur en voeg je er de kerstomaatjes in kwartjes toe en kruid je het geheel af met peper, zout en Tabasco.
Verwarm de oven alvast voor op 180° C. Vul de paprika's met de bereide rijst. Normaal heb je nog we een restje over, ook heel lekker zo! Bestrooi de gevulde paprika's met geraspte cheddar en (geroosterde) sesamzaadjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten