zaterdag 5 mei 2012

Spicy vegetarische balletjes

Zo, we blijven in de sfeer van Cinco de Mayo vandaag. Onlangs maakte ik deze vegetarische balletjes. Met de rode bonen, het komijnpoeder en de chilipepertjes zou je ze gerust "Mexicaans" of op z'n minst "Texmex" kunnen noemen. Ideaal voor tussen een wrap, maar ook in een tomatensausje smaken ze heerlijk!


Dit heb je nodig:
  • 1 groot blik rode bonen, uitgelekt en gespoeld
  • 1 klein blikje mais, uitgelekt
  • 4 lente-uitjes
  • 2 chilipepers zonder zaadjes (of mét, als je durft)
  • 1 (geroosterde) rode paprika (mag op olie of azijn zijn), ontveld
  • 10 afgestreken eetlepels polenta
  • 4-tal volkoren beschuiten
  • 1/4 koffielepel komijnpoeder
  • 1/4 koffielepel kruidenzout
  • 1 eetlepel sesamzaadjes (optioneel)
  • Oijfolie om te bakken

Zo maak je ze:
Heel eenvoudig. Gooi alles in de keukenrobot tot je een stevige massa krijgt. Laat een half uurtje opstijven in de koelkast. Maak er dan balletjes van of, als je het proper wil houden, quenelles en bak ze goudbruin langs alle kanten in olijfolie.


Ik at ze toen tussen een opgewarmde wrap met jonge spinazie, komkommer, maïs en tomatensalsa. En dit weekend at ik de leftovers uit de diepvries tussen een sesambroodje met lekkere guacamole, een blaadje sla, een paar schijfjes komkommer en ketchup. Ook een topper. Nog een fijne avond van 5 mei!

1 opmerking: