Dit heb je nodig voor 5 à 6 porties:
- 200g havervlokken
- 30g hazelnoten
- 50g gedroogde/zachte abrikozen
- 3 eetlepels maple syrup
- 50ml amandelmelk
- 30g pure chocolade
- 1 koffielepeltje vanille-extract
Zo maak ik het:
Verwarm je oven voor op 160°C.
Hak de hazelnoten en abrikozen samen zo fijn als je zelf wil. Meng ze onder de havermout, samen met de maple syrup, amandelmelk en het vanille-extract. Verdeel dit gelijkmatig over een antikleefbakplaat of op een bakpapiertje. Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep alles eens om en bak nog eens 15 minuten. Houd op het einde in de gaten zodat de muesli zeker niet verbrand.
Ondertussen hak je ook nog de chocolade fijn en zet die even opzij. Laat de muesli afkoelen, meng er de chocoladestukjes onder en bewaar in een goed afgesloten pot.
Lekker met soyayoghurt, amandel- of hazelnootmelk, banaan...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten