Dit heb je nodig voor pancakes:
- 100 g zelfrijzende bloem
- 250 ml (magere) yoghurt
- 2 zakjes vanillesuiker (16 g)
- 2 eieren
- 1 appel (Jonagold ofzo)
- Boter/margarine
- Kaneel (poeder)
- Rietsuiker (een handje)
- Bloemsuiker (om te serveren)
Zo maak je het:
Maak het beslag van de bloem, yoghurt, vanillesuiker en losgeklopte eieren. Zet er gewoon even de mixer in en klaar! Was dan de appel, verwijder het klokhuis en snijd in schijfjes van 1/2cm.
Zet dan een klein antikleefpannetje op het vuur met een klontje boter. Bak hier de appelschijfjes goudgeel in. Draai ze om en strooi er wat kaneel en rietsuiker op en laat langs beide zijden een beetje karamelliseren.
Zet dan een klein antikleefpannetje op het vuur met een klontje boter. Bak hier de appelschijfjes goudgeel in. Draai ze om en strooi er wat kaneel en rietsuiker op en laat langs beide zijden een beetje karamelliseren.
Doe er dan een flinke schep beslag op zodat je een dikke pancake krijgt. Draai om wanneer er kleine belletjes op de deegkant verschijnen. Bak ook de andere kant goudbruin.
Serveer warm met wat bloemsuiker of ahornsiroop.
Wat een goed idee, pannenkoeken met appel! Ik heb het nog nooit gemaakt, maar ga het zeker eens proberen! Dank je wel voor de tip!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes
Marian
Bedankt! Het lijkt me ook ideaal voor kids trouwens!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Annelore
Ja, inderdaad, en ineens een beetje vitaminen erin verstopt :-)!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes,
Marian
Ziet er heel erg lekker uit!
BeantwoordenVerwijderen