Dit heb je nodig voor 4 bijgerechtjes:
- 300g rodekool (zonder buitenste bladeren en te dikke nerven)
- 1 Granny Smith
- 1 groot handvol rozijntjes
- 2 eetlepels rietsuiker
- 4 eetlepels frambozenazijn
- 1 eetlepel currypoeder of wat meer
- Een beetje citroensap
- Een mespuntje kaneel
Zo maak je het:
Hak de rodekool in dunne reepjes. Was de appel en schil hem eventueel (deed ik niet) en snijd in stukjes. Sprenkel wat citroensap over de appel zodat die niet bruin wordt. Meng met de rest van de ingrediënten en laat een uurtje rusten in de koelkast.
Hak de rodekool in dunne reepjes. Was de appel en schil hem eventueel (deed ik niet) en snijd in stukjes. Sprenkel wat citroensap over de appel zodat die niet bruin wordt. Meng met de rest van de ingrediënten en laat een uurtje rusten in de koelkast.
Ik at het als maaltijdsalade met wat verse kropsla, olijfolie, zwarte peper en fijngesnipperde bieslook. En feta, ja! Met een lekker knapperig stuk stokbrood erbij... Dat smaakte!
Zozijntjes :-)!
BeantwoordenVerwijderenIk heb nog nooit rode kool rauw verwerkt, moet het toch ook eens proberen, lijkt me heel lekker met dit recept!
Groetjes
Marian
Mmm, lijkt me lekker! Moet ik ook proberen als er nog eens een rode kool in het groentenpakket zit!
BeantwoordenVerwijderenJa, doen! :)
BeantwoordenVerwijderenDat groentenpakket moet ik dan weer eens doen, want die eigen moestuin is nog niet voor direct...