Dit heb je nodig voor 2 croques:
- 1 portie guacamolesalsa volgens dit recept (ik gebruikte deze keer sambal i.p.v. cayenne)
- 4 grote sneetjes toastbrood (ik gebruikte volkoren)
- 1 blokje cheddar (in sneetjes of geraspt)
- Olie of margarine
- Paprikapoeder en cayennepeper
- Slaatje om erbij te serveren (met ijsbergsla bijvoorbeeld)
Zo maak je het:
Maak de guacamolesalsa en leg er de pit van de avocado terug in. Zet even in de koelkast.
Verwarm je grill of grillpan voor. Beleg ondertussen het brood. Laagje cheddar, dan in het midden een paar lepels guacamolesalsa en dan weer een laagje cheddar. Besmeer de buitenkant van de croque met wat margarine of "drizzle" er wat olie over. Bestrooi met wat paprikapoeder en cayennepeper naar smaak en bak krokant tussen de hete grill of in de grillpan. Grill de croques kort zodat de guacamole binnenin niet helemaal mee verwarmd is, dat vind ik zelf niet zo lekker. Maar jij doet ermee wat je wilt natuurlijk! :)
Verwarm je grill of grillpan voor. Beleg ondertussen het brood. Laagje cheddar, dan in het midden een paar lepels guacamolesalsa en dan weer een laagje cheddar. Besmeer de buitenkant van de croque met wat margarine of "drizzle" er wat olie over. Bestrooi met wat paprikapoeder en cayennepeper naar smaak en bak krokant tussen de hete grill of in de grillpan. Grill de croques kort zodat de guacamole binnenin niet helemaal mee verwarmd is, dat vind ik zelf niet zo lekker. Maar jij doet ermee wat je wilt natuurlijk! :)
Serveer met ijsbergsla, deze supersnelle salsa en wat zure room, ik zeg maar iets.
Ik wacht trouwens vol ongeduld op het zomeruur en de maanden van het jaar waarop het nog klaar is als ik 's avonds sta te koken! Dan lukken mijn foto's toch net ietsje beter... Maar goed, ik wou jullie deze lekkere croque toch eens laten zien, al is het dan met een gele schijn. Zeker eens proberen!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten