zondag 10 oktober 2010

Quesadillas con Quorn

Er waren nog wat tortilla's over, nog een paprika en ik had net in een kleurrijke bui een blokje red cheddar en rode uien gekocht. Dat vroeg om iets texmexachtig! Een tijd geleden vond ik op de website van Jamie Oliver een vegetarisch recept voor quesadillas with guacamole. Ideaal plan, nu nog de Tallore afwerking! Voor de V.V. voegde ik wat gekruide kipblokjes toe, voor mij werd het Quorn. Je kan in quesadilla's eigenlijk allerlei restjes in verwerken, geraspte kaas, andere groenten (mais, bonen, ...), tomatensaus... Erg lekker en snel die quesadilla's, de Mexicaanse croque monsieurs, zeg maar. 


Dit heb je nodig voor Tallore quesadilla's (2 personen, veggie):
  • 4 tortilla's (maïspannenkoekjes of wraps)
  • 1 bakje Quorn 
  • 1 grote rode ui
  • 1  grote paprika
  • 1 bakje kerstomaten of 2 zongerijpte tomaten
  • Blokje Cheddar
  • Olijfolie
  • Peper en zout van de molen
Guacamole vind ik best lekker, al heb ik er vaak ook snel genoeg van. Volgens mij ligt het aan de textuur van avocado's. Daarom voegde ik er in verhouding veel blokjes tomaat en ui bij, zodat het wat op salsa gaat lijken. Van deze chunky guacamole kan ik blijven smullen! Voor 2 personen als dip heb je nodig:
  • 1 rijpe avocado
  • 1/2 rode ui
  • 1 limoen (of 1/2 citroen)
  • 1 ontpitte en ontvelde tomaat
  • 1 mespunt cayennepeper
  • Zout
  • Wat verse platte peterselie of iets groens dat je in huis hebt! 


Zo ga je te werk:
Maak de paprika en de ui schoon en snijd grof. Zet een pan met een scheut olijfolie op een vuur en stoof er de ui en paprika in aan, voeg na enkele minuten de Quorn toe en kruid met paprikapoeder. Neem de pan van het vuur. Was de kerstomaten en snijd ze vervolgens in partjes. Rasp alvast de cheddar, in reepjes, schijfjes, maakt niet uit, het smelt toch! 


Heb je een grill of iets dergelijks, zet dit dan aan op de hoogste stand. Heb je geen grill, zet dan een grote antikleefpan op een hoog vuur, wrijf de pan in met een klein beetje olijfolie. Wanneer de grill/pan heet is, leg je 1 tortilla erin, de helft van het Quorn-mengsel, de kerstomaten en de cheddar op, dek af met een 2de tortilla. Heb je een grill, dan sluit je deze en na 2 à 3 minuten geef je de quesadilla een draai, zodat je mooie grillruitjes krijgt na nog eens 2 minuten. Het oog wil ook wat! Doe je het met een pan, neem dan een bord en leg het na 2 à 3 minuten omgekeerd op de quesadilla en hou het bord tegen terwijl je de pan omdraait. Zet de pan opnieuw op het vuur, wrijf opnieuw in met wat olie en laat de quesadilla op de ongebakken zijde terug in de pan glijden voor ongeveer 2 minuten. Neem de quesadilla uit de grill/pan en maak de 2de op de zelfde manier.  


Voor de guacamolesalsa halveer je de avocado en verwijder je de kanjer van een pit. Schraap de avocado leeg in een kommetje. Snijd de ui heel fijn en de tomaat in blokjes en voeg bij de avocado samen met de peterselie. Knijp hier de limoen/citroen over uit en kruid met cayennepeper en een beetje zout. Meng en klaar! 


Snijd de quesadilla's in kwartjes en dien op met guacamolesalsa, zure room en eventueel nog wat ijsbergsla en tomaten(salsa). Olé!

2 opmerkingen: