donderdag 14 oktober 2010

Ratatouilletaartjes

Deze lekkere broodjes hebben buiten de hoofdbestanddelen maar weinig gemeen met een traditionele ratatouille, maar het kind heeft een naam nodig! Ik gaf er een Griekse twist aan met wat olijven en feta. Zelf ben niet zo'n fan van het sterk doorsmakende geiten- of schapensmaakje van supermarktfeta, dus gebruikte ik een geweldige fetastyle kaas gemaakt van koeienmelk. Je vind deze in de ellendig koude koelruimte van Colruyt, opgelegd in kruidenolie of in een blokje, natuur. Echt een aanrader (de kaas, niet de koelruimte), tenzij je natuurlijk een Turk om de hoek hebt met lekkere, verse feta... 


Zoals je ziet op onderstaande foto waren mijn broodjes nogal rijkelijk belegd. Wat minder beleg is misschien toch idealer. Hoe ging dat spreekwoord van die grote ogen en de buik weeral?


Dit heb je nodig voor 2 grote of 4 kleine honger(tjes):

  • 4 bruine pitabroodjes 
  • 1/2 courgette
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 1 grote tomaat, ontpit
  • 1 handjevol zwarte, ontpitte olijven
  • 150 g (fake) feta
  • Olijfolie
  • Zwarte peper & zout van de molen
Zo maak je het:
Maak de groenten schoon. Snijd de courgette en aubergine in dunne plakjes van max. 0,5 cm, dep ze droog met keukenpapier. Snijd ook de paprika in fijne reepjes. Zet dan een antikleefpan op een middelmatig vuur met een scheut olijfolie. Bak de schijfjes aubergine en courgette een paar minuten aan beide zijden en zet ze even opzij, doe vervolgens opnieuw wat olijfolie in de pan en bak ook de reepjes paprika even kort op. Verwarm alvast de oven voor op de grillstand. Snijd de tomaat in kleine blokjes en de ui in fijne ringetjes. Ook de olijven en de feta mogen onder het mes! 


Leg de pitabroodjes op een bakplaat, leg er afwisselend de courgette- en aubergineschijfjes op en hierbovenop de paprikareepjes. Kruid met wat zout van de molen. Doe er wat tomatenblokjes over en uiringetjes, werk af met de olijven en feta. Zet de broodjes ongeveer 10 minuten onder de hete grill. Voor je ze opdient, sprenkel je er nog wat goede olijfolie over en geef je ze nog een flinke draai van de pepermolen! 



Tip: Geen pitabroodjes in huis? Op een stuk ciabatta of Turks brood moet het ook geweldig zijn. Of maak de broodjes in't klein op schijfjes stokbrood, ideaal als hapje!

1 opmerking: