zondag 3 oktober 2010

Havermoutcookies

Vandaag is het een stralende dag, maar afgelopen week was het wel anders. De geur van zelf gebakken koekjes werkt dan als een wonderzalfje. Ik koos voor een oud recept van koekjes met havermout en gebruikte hierin bruine suiker, beide ingrediënten zorgen voor extra "crunch". 


Dit heb je nodig:
 • 100 g havermout (Quaker)
 • 100 g boter + een beetje extra, zacht gemaakt
 • 50 g kristalsuiker
 • 50 g bruine suiker
 • 75 g zelfrijzende bloem
 • 1 ei


Zo maak je ze:
Kluts het ei los in een kom en voeg er alle andere ingrediënten toe, meng goed. Doe het deeg in vershoudfolie (of aluminiumfolie) en rol er een worst van. Laat deze een half uurtje opstijven in de diepvries. Laat ondertussen alvast de oven voorverwarmen op 160° C en vet een bakplaat in met wat boter.
Neem de koekjesworst uit de diepvries, verwijder de folie en snijd in plakjes van een halve cm. Leg deze op de ingevette bakplaat. Laat zeker voldoende plaats vrij tussen de koekjes, want bij het bakken vergroten ze nogal. Bak ze ongeveer 15 minuten goudbruin. Neem ze voorzichtig met een spatel van de bakplaat (de cookies zijn vrij zacht en breekbaar als ze warm zijn) en laat ze afkoelen op een rooster. 


Je hebt met deze hoeveelheid zeker 2 bakplaten vol koekjes. Terwijl je de eerste reeks bakt, zet je het deeg terug in de koelkast zodat het stevig blijft.Tip: Smelt wat pure chocolade en doop er de rand van de afgekoelde koekjes in en laat zo opstijven... 

2 opmerkingen:

 1. Yum yum, en dan ruikt het zo gezellig in huis, perfect voor een gure zondag :-)
  Wist je trouwens dat er woensdag 20 oktober een culinaire voordracht is in de Permekebieb in Antwerpen? http://www.uitinvlaanderen.be/agenda/e/gekonfijte-taalkronkels-culinaire-taalmysteries-op/fa2d59ee-377b-41d1-82a4-5a55a785994b

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt interessant! Die week is wel al redelijk volgeboekt hier... Ga jij? Ben altijd benieuwd naar een verslagje :)

  BeantwoordenVerwijderen