Dit heb je nodig voor 2 grote porties (of 4 voorgerechtjes):
- Voor de gnocchi:
- 200g bloem (Ik gebruikte semola di grano duro rimacinata)
- 3 eierdooiers
- 30g Parmezaanse kaas
- 225g ricotta
- Voor de "saus":
- Ongeveer 400g kerstomaten (langwerpige)
- 1 rode ui
- 1 klein teentje look
- 2 handjes verse basilicum
- Olijfolie
- Zeezout en zwarte peper van de molen
- Eventueel wat extra geraspte Parmezaanse kaas / pecorino voor de afwerking
Zo maak je het:
Maak de gnocchi zoals Jeroen dat doet. Hij kan je dat beter uitleggen dan ik!
Terwijl je het water voor de gnocchi aan de kook brengt, hak je alvast het uitje en de look fijn en halveer je de kerstomaten. Doe een heel ruime scheut olijfolie in een grote sauteerpan en zet op het vuur. wanneer de olie heet is, doe je er de ui + look in en laat glazig worden. Wanneer dit het geval is, doe je er de tomaatjes bij en laat even meewarmen. Kruid met voldoende versgemalen zwarte peper en zeezout. Doe er dan de intussen gaar gekookte gnocchi bij, met enkele eetlepels kookvocht. Doe er de verse basilicum, gescheurd bij en eventueel nog wat extra olijfolie. Meng alles nog eens goed door elkaar, neem van het vuur en serveer meteen, met of zonder extra kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten