Dit heb je nodig voor 4 tapaschoteltjes (of 2 voorgerechtjes / 1 hoofdgerecht):
- 100 g risoni
- 2 à 3 grote tomaten, ontpit en ontveld
- 1 rode ui
- 75 g feta (of de koemelkvariant), in blokjes
- 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
- 1 koffielepel gedroogde dragon (of 1 eetlepel verse)
- 1 koffielepel bruine suiker
- Sap van ongeveer 1/3 citroen
- Zeezout
- Olijfolie
Zo maak je het:
Kook de risoni al dente volgens de instructies op de verpakking en giet daarna af, spoel even met koud water. Zet ondertussen en pot op het vuur met een scheut olijfolie. Fruit er de fijngehakte ui in en voeg er na enkele minuten de tomaten in blokjes bij. Wanneer dit op een sausje begint te lijken, voeg je de suiker en de dragon toe en kruid je met klein beetje zeezout. Laat nog even pruttelen en voeg er dan de risoni, kappertjes en fetablokjes aan toe. Laat nog een minuutje of 2 pruttelen, werk af met het citroensap en serveer!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten