Dit heb je nodig voor 4 porties:
- 1 blok tofu
- 1/2 bokaal maïs, uitgelekt
- 3 sjalotten
- 1 wortel
- 1 koffielepel graanmosterd
- 2 eetlepels ketchup (Heinz!)
- 2 bruine boterhammen (van gisteren!)
- 1 ei (of eivervanger)
- 1 koffielepel kruidenmix van paprika-, curry-, uienpoeder en cayennepeper of bijvoorbeeld kippenkruiden (hier zit geen kip in!)
- 1/2 koffielepel gedroogde thijm, of wat meer verse
- Vers gemalen nootmuskaat
- Peper & zout van de molen
- Olijfolie
Maak de ui en wortel schoon en hak beide, best apart, fijn in de keukenrobot. Zet een antikleefpan met een scheutje olijfolie en fruit hierin de ui en voeg dan ook de wortel toe. Laat intussen de tofu uitlekken en hak deze ook fijn. Voeg toe aan de ui en wortel en bak mee. Laat intussen ook de maïs uitlekken en hak deze ten slotte ook fijn in de keukenrobot en voeg toe aan de ui, wortel en tofu. Laat ook de oven alvast voorverwarmen op 200° C.
Laat enkele minuten stoven. Kruid dan met peper, zout, nootmuskaat, thijm en kipkruiden, meng goed en haal van het vuur. Hak ondertussen de boterhammen fijn de keukenrobot. Je ziet het, zonder keukenrobot begin je hier best niet aan! Voeg dit broodkruim samen met de mosterd, ketchup en het losgeklopt eitje/eivervanger toe en meng goed.
Vet dan een bakblik in met olijfolie en doe hier het tofumengsel in. Druk stevig aan en zet het een kleine 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal het gehaktbrood uit de oven en laat een 5-tal minuten rusten. Snijd er voorzichtig porties van en serveer met boerenbrood en kriekskes (ontpitte noordkrieken op sap, aan de kook gebracht met wat maïzena en suiker)!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten