zondag 23 januari 2011

Preisoep met kokos en curry

Preisoep gaat hier thuis toch met de prijs van vaakst gemaakte soep lopen. Het is voor mij een ideale en eenvoudige wintersoep, maar laten we eerlijk zijn, soms ook een beetje saai. Vandaar dat ik ze deze week eens wat anders heb gemaakt met wat kokosmelk en groene currypasta. Gepimpte preisoep zeg maar. Zo van die gefrituurde uitjes zouden er geweldig goed bij passen als garnituur, maar helaas was mijn pot net leeg... Waar is mijn boodschappenlijst?


Dit heb je nodig voor 6 porties:
  • 2 stengels prei
  • 3 uien
  • 3 groentenbouillonblokjes in 2 liter water
  • 1 brick kokosmelk (200 ml)
  • 5 koffielepels groene currypasta
  • 6 koffielepels gefrituurde uitjes
  • Olijfolie 


Zo maak je ze:
Maak de prei en uien schoon en snijd in dikke ringen. Stoof ze in een grote pot aan in wat olijfolie, maar laat niet bruin worden. Voeg dan de groentenbouillon toe en laat een klein half uurtje sudderen. Neem dan de soepkom van het vuur en mix de soep glad. Zet dan terug op het vuur en voeg de kokosmelk en de currypasta toe. Roer goed en laat nog een paar minuten doorkoken en klaar! Seveer met een lepeltje gefrituurde uitjes of met zelfgemaakte, spicy croutons. Met deze verhoudingen blijft dit soepje overigens nog vrij subtiel, maar niets houdt je tegen om er nog een extra brickje kokosmelk of -room en/of wat extra currypasta bij te voegen!


1 opmerking: