Dit heb je nodig voor 2 personen:
- 5-tal middelgrote aardappelen
- Een paar takjes verse thijm
- 1 takje rozemarijn
- 1/2 kropsla of andere sla
- 2 goeie handen rucola
- 1/3 komkommer
- 4-tal geroosterde (punt-)paprika's (mag ook uit pot op olie of azijn, ontveld)
- 150 g pakje feta / witte kaas op basis van koemelk
- 2 flinke eetlepels pijnboompitten
- 1/2 bakje kerstomaatjes
- Good olive oil
- Balsamico
- Peper en zout van de molen
- 1 portie zelfgemaakte coleslaw, op smaak gebracht met een half koffielepeltje currypoeder en wat paprikapoeder
Zo maak je het:
Schil de aardappels of was de schil heel grondig (met schoon schuursponsje) en snijd in kleine blokjes. Zet een flinke scheut olijfolie op het vuur in een antikleefpan. Bak er de aardappelblokjes er goudbruin in, vergeet zeker niet af en toe om te scheppen!
Maak ondertussen het slaatje klaar. Was en zwier de sla, rooster de pijnboompitten, halveer de kerstomaten, snijd de paprika in reepjes en verkruimel de kaas. Schil ten slotte de komkommer, verwijder zaadlijsten en snijd in plakjes. Schik alles in een diep bord en breng op smaak met olijfolie, balsamico, peper (en opgelet met zout, de kaas is normaal al zout genoeg).
Werk de aardappeltjes af met peper, zout, afgeritste thijmblaadjes en fijngehakte rozemarijn. Serveer samen met de coleslaw, apart bij het slaatje.
En oefen nog even geduld uit, de zomer is er bijna, bij-na...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten