Dit heb je nodig voor 6 personen:
- 3 stengels groene selder
- 2 preistengels
- 1 grote ui
- 5 middelmatige aardappelen
- 3 grote takjes verse rozemarijn
- 1 klontje boter/margarine
- 2 1/2 groentenbouillonblokjes in 2 liter water
- Peper van de molen
- Optioneel: 1 potje verse kaas (genre Philadelphia ofzo)
Zo maak je het:
Eenvoudig: maak alle groenten schoon en snijd in stukjes. Zet een soepketel op het vuur met een klontje boter of margarine. Stoof er de groenten in aan, maar laat niet bruin worden, doe er ook de takjes rozemarijn bij. Voeg de groentenbouillon toe en laat een half uurtje pruttelen. Haal de stengels van de rozemarijn eruit, een groot deel van de blaadjes zullen er wel al afgevallen zijn bij het koken, maar laat die er maar in zitten. Mix de soep glad en serveer eventueel met een toefje verse kaas.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten