Dit heb je nodig voor 1 hoofdgerecht (of 2 voorgerechtjes):
- 100 g risoni (of een andere pasta)
- 1 stengel prei
- 5-tal zongedroogde tomaatjes
- 5 eetlepels light (soja-)room
- 1/3 capsule saffraanpoeder
- Olijfolie
- Peper & zout van de molen
- Eventueel schilfers Parmezaanse kaas of wat gegrilde amandelschilfers
Zo maak je het:
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de prei (wit en nog beetje groen mag) in halve ringen en stoof deze in een scheut olijfolie. Wanneer deze een klein beetje beginnen te kleuren, kruid je met peper, zout en het saffraanpoeder. Meng en voeg de (soja-)room toe. Laat 1 minuutje pruttelen en voeg dan de risoni en de zongedroogde tomaatjes (in stukjes gesneden) toe. Zet het vuur lager en meng nog een paar minuten goed zodat de pasta een egale, gele kleur krijgt. Serveer met wat schilfers Parmezaanse kaas of geroosterde amandelschilfers en eventueel wat fijngesnipperde bieslook.
past ook perfect als bijgerechtje bij een BBQ denk ik...
BeantwoordenVerwijderen(bijvoorbeeld voor de niet-veggies)
Ja inderdaad, goed idee!
BeantwoordenVerwijderen