dinsdag 18 januari 2011

Grieks pastahapje

Afgelopen week tomaten gekocht... Geen goed idee. Rauw waren ze bijna niet te eten, een beetje zurig en op het randje van melig. Wat had je gedacht, zo halfweg januari... Dus besloot ik ze maar in een sausje te draaien. Met rode ui en dragon werden mijn supermarkttomaten alsnog een lekker hapje. Ik serveerde het sausje bij Griekse pasta (risoni), want bij vriendin H. zijn de hapjes met risoni altijd heel lekker (zonder het gehaktballetje dan wel voor mij)! ;) Trouwens eindelijk ook nog eens een foto bij daglicht kunnen nemen afgelopen zondag, dat scheelt toch...


Dit heb je nodig voor 4 tapaschoteltjes (of 2 voorgerechtjes / 1 hoofdgerecht):
  • 100 g risoni
  • 2 à 3 grote tomaten, ontpit en ontveld
  • 1 rode ui
  • 75 g feta (of de koemelkvariant), in blokjes
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • 1 koffielepel gedroogde dragon (of 1 eetlepel verse)
  • 1 koffielepel bruine suiker
  • Sap van ongeveer 1/3 citroen
  • Zeezout
  • Olijfolie


Zo maak je het:
Kook de risoni al dente volgens de instructies op de verpakking en giet daarna af, spoel even met koud water. Zet ondertussen en pot op het vuur met een scheut olijfolie. Fruit er de fijngehakte ui in en voeg er na enkele minuten de tomaten in blokjes bij. Wanneer dit op een sausje begint te lijken, voeg je de suiker en de dragon toe en kruid je  met klein beetje zeezout. Laat nog even pruttelen en voeg er dan de risoni, kappertjes  en fetablokjes aan toe. Laat nog een minuutje of 2 pruttelen, werk af met het citroensap en serveer!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen