zondag 30 januari 2011

Pompoensoep met basilicum

De temperaturen zijn deze week weer onder nul gedoken, hoog tijd voor nog een soepje dus. Deze pompoensoep maakte ik opnieuw met een butternut squash of muskaatpompoen, flespompoen, je weet wel. Toch de lekkerste pompoensoort, als je't mij vraagt. Ik deed er ook opnieuw appel bij zoals in dit recept, Granny's deze keer, maar ging voor een meer zuiderse aanpak door het af te werken met basilicum. Lekker!


Dit heb je nodig voor véél soep (minstens 10 borden):
  • 3/4 butternut pompoen
  • 3 stengels groene selder
  • 2 uien
  • 3 wortels
  • 1 1/2 appels (Granny Smith)
  • 4 groentenbouillonblokjes in 3,5 liter water
  • 3 eetlepels basilicumpasta (Of 3/4 plantje verse basilicum)
  • Olijfolie
  • Eventueel een scheutje sojaroom


Zo maak je ze:
Schil de pompoen en haal er de zaadjes & draadjes uit. Maak ook de uien, wortel en selder schoon en snijd alles in grove blokjes. Zet een grote soepkom op het vuur met een scheut olijfolie en stoof de groenten aan, maar laat niet bruin worden. Voeg dan het water toe en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. Na een kwartier voeg je de appel, geschild en in blokjes gesneden toe. Laat nog een kwartiertje pruttelen.


Neem de soep van het vuur en mix ze glad. Voeg dan de basilicumpasta toe en zet de soep nog een minuutje op het vuur. Serveer eventueel met een scheutje sojaroom.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen