zondag 21 november 2010

Snelle pasta 2: Griekse pasta met spinazie

Nog een snelle pasta, nu ja "pasta". Het is pasta, maar ziet eruit als rijst. Je kent het wel: risoni, orzo, kritharaki... Er bestaan al bijna evenveel benamingen als recepten voor. Hier mijn snelle versie met spinazie, olijven en feta. Nu ja "feta"... :) Ik gebruikte een feta look-a-like op basis van koemelk, gemarineerd in kruidenolie, ook wel gebruikt als aperitiefkaasjes. Dus laat dit recept je zeker niet afschikken als je niet graag échte feta eet. Opnieuw een supersnel recept, of hoe je in minder dan 20 minuten een Grieks getint feestje op je bord tovert. 


Dit hebt je nodig voor 2 personen:

  • 150 g risoni
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 1 teentje look (optioneel)
  • 350 g bladspinazie, diepvries
  • 250 g Quorn-gehakt, diepvries (Colruyt)
  • 15-tal zwarte olijven, ontpit, in schijfjes
  • 100 g gekruide (feta-)kaasblokjes in olie, uitgelekt
  • 1/2 koffielepel nootmuskaat
  • Olijfolie
  • Peper & zout van de molen

Zo maak je het:

Kook de risoni al dente volgens de instructies op de verpakking. Verwarm intussen een antikleefpan met een scheutje olijfolie. Fruit er het uitje en de look in en voeg daarna het (nog diepgevroren) Quorn-gehakt toe en de spinazie. Roer goed tot alles ontdooid is en kruid dan flink met peper, zout en nootmuskaat. Laat nog even verder sudderen en voeg dan de uitgelekte risoni toe. Haal de pan van het vuur en voeg dan de kaasblokjes en olijven toe, meng goed en serveer!  



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen