Dit heb je nodig voor de saus:
- 2 blikken tomatenblokjes (800 g)
- 2 wortelen
- 2 uien (ik ging voor wit & rood)
- Eventueel een teentje look
- 1 handjevol verse basilicum
- 1 koffielepel oregano
- 1 eetlepel suiker
- 1 mespuntje cayennepeper of iets dergelijks
- Peper & zout van de molen
- Olijfolie
Voor de cannelloni:
- 2 stronken broccoli
- 2 à 3 groentenbouillonblokjes in 2,5 l water
- 1 potje mascarpone (250 g)
- 1 zakje geraspte mozzarella (200 g)
- Ongeveer 16 cannelloni
Zo maak je het:
Maak de wortelen, uien en look schoon en hak fijn. Zet een kom met een flinke scheut olijfolie op een middelmatig vuur. Stoof hierin de groenten ongeveer 10 minuten, laat ze niet bruin worden. Voeg dan de tomatenblokjes toe en laat ongeveer 20 minuten sudderen op een lager vuur.
Breng ondertussen het water met de groentenbouillonblokjes aan de kook. Maak de broccoli schoon en verdeel in roosjes, er mogen zeker nog wat stengeltjes aan zitten, alles wordt toch fijn gemixt. Kook ze in een kwartiertje gaar (niet meer al dente!), giet daarna af en laat uitlekken. Het kookvocht kan je eventueel opvangen en later gebruiken voor broccolisoep of een witte saus. Mix de broccoli daarna superfijn met de staafmixer of in de blender en voeg op het einde de mascarpone toe. Bijkruiden is voor mij niet nodig, maar ga vooral je gang! Doe deze broccolicrème in een diepvieszakje, maak het dicht en zet even in de koelkast/diepvries om op te stijven. Er blijft echt niet zoveel over van die broccoli, zoals je kan zien.
Voeg dan de basilicum, oregano, cayennepeper en suiker bij de tomatensaus en kruid met peper en zout. Laat nog 10 minuten verder pruttelen en verwarm ondertussen de oven voor op 180° C. Haal de broccolivulling er opnieuw bij en knip een hoekje van het diepvrieszakje. Vul met deze geïmproviseerde spuitzak de cannelloni op en leg deze in een ovenschotel. Check out mijn nieuwe Tefal antikleefovenschotel trouwens, wij gaan samen nog veel lekkere ovenavonturen tegemoet! ;) Bedek de cannelloni met de tomatensaus, werk af met de mozzarella en zet de schotel een klein half uurtje in de oven.
Laat eventjes rusten en dien op. Heb je nog een overschotje broccolivulling over, zeker niet weggooien! Het is superlekker koud op toast of als bodem van een "verrine".
ziet er lekker uit
BeantwoordenVerwijderen