Het recept van de Tallore Bakery:
- 300 g zelfrijzende bloem
- 250 g magere natuuryoghurt (2 potjes, 0,9% vetgehalte)
- 75 g kindjessuiker
- 75 g boter + een klein beetje extra
- 75 g pure chocolade (ongeveer 3 repen)
- 2 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
Smelt alvast de boter en hak de chocolade fijn met een scherp mes. Verwarm ook de oven voor op 180° C. Haal dan je elektrische klopper of garde maar boven.
Klop de eitjes los in een kom en voeg de suiker toe, klop, voeg dan de gesmolten boter toe en klop opnieuw. Meng hier de yoghurt onder en daarna de bloem, met de elektrische klopper lukt dit wonderwel! Meng er dan met een lepel de chocoladeschilfers onder.
Vet dan een bakvorm in met het restje boter en bak de cake gedurende 30 minuten op 180° C. De bakduur hangt uiteraard wat af van je bakvorm, dus test zeker eerst met een prikker of de cake goed doorbakken is.
Door mijn iets te grote, ronde bakvorm, zag mijn cake eruit als een gigantische chocolate chip cookie, maar dan wel zacht. Laat afkoelen en geniet... Ook zeer lekker en gemakkelijk als snel ontbijt.
En het is lekker..Ik kan het weten !
BeantwoordenVerwijderenMjam, dat ziet er onwijs lekker uit, dát ga ik eens bakken als mijn schoonouders er zijn!
BeantwoordenVerwijderenBy the way: Bij Dille & Kamille heb je maatlepels met 'cups' (haha) en bij Het Kookhuis hebben ze een Russische baboesjka waarin je 'cups' kunt afmeten.
Bedankt allebei :)
BeantwoordenVerwijderenEn bedankt voor de tip van de cups ook, moet ik zeker eens in huis halen. Al weeg ik sommige ingrediënten toch liever af, want een 1 1/2 cup boter afmeten zonder deze eerst te smelten, hoe doe je dat dan bijvoorbeeld?!
Hey Annelore,
BeantwoordenVerwijderenGoh, lastige vraag ;-) Ik zou de boter wat zachter laten worden en dan met die cup de boter 'scheppen'. Komt dat vaak voor, boter afgemeten in cups?
Hehe :) Ja, mijn Magnolia kookboek staat vol "cups of unsalted butter", maar het is een Amerikaanse editie... Ik reken iets meer dan 225g voor een cup boter en dan lukt het perfect!
BeantwoordenVerwijderenDeze was zeker het vermelden waard! Dankjewel voor het lekkere receptje. http://marchanella.blogspot.be/
BeantwoordenVerwijderenSuper!
Verwijderen