Dit heb je nodig voor de pesto:
- 300 g Parijse champignons
- 20 g gedroogde porcini
- 2 sjalotjes
- 1/2 citroen (sap)
- 2 eetlepels verse, gehakte bieslook
- 2 eetlepels light (soja-)room
- Peper & zout van de molen
- Olijfolie
Zo maak je het:
Maak de sjalotten en de verse champignons schoon en laat de porcini weken zoals vermeld op de verpakking. Hak de sjalot fijn en de verse champignons in dunne schijfjes. Zet dan een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en bak hierin de sjalotjes goudbruin. Doe ze uit de pan en zet opzij. Doe dan opnieuw een flinke scheut olie in de pan en bak hier de verse champignons en de porcini ook goudbruin in. Laat een beetje afkoelen en doe dan samen met de sjalotten, gehakte bieslook, citroensap en room in de keukenrobot en kruid met peper (veel!) en zout van de molen.
Hak zeer fijn tot je een pesto hebt. Hier kan je allerlei dingen mee doen. Ik koos voor een kleine croque met Parmezaanse kaas erbij.
Dit heb je nodig om er croques mee te maken:
- Meergranenbrood
- Parmezaanse kaas
- Olijfolie of boter
- Bieslook en (geroosterde) sesamzaadjes als versiering
Zo maak je het:
Snijd de korsten eventueel van 2 boterhammen en besmeer 1 kant met de paddenstoelpesto. Beleg met schilfers Parmezaanse kaas en beleg met de andere boterham.
Bak de croque langs de 2 kanten in een grillpan met een klein scheutje olijfolie of in een koekenpan met een flinke klont echte "goei" boter. Versier met wat (geroosterde) sesamzaadjes, wat bieslook en eventueel nog was extra pesto.
Ziet er heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenOohh, wat een goed idee!
BeantwoordenVerwijderenDit receptje moet je eens lezen 's avonds laat als er zo'n een hongertje begint op te komen....
BeantwoordenVerwijderenFrustatie alom van de goesting..
Linda
Ja die hongertjes 's avonds laat, ik ken dat! ;)
BeantwoordenVerwijderen