Dit heb je nodig voor een 4-tal kommetjes:
- 1 grote stengel prei
- 2 sjalotjes
- 1 groentebouillonblokje
- 2 à 3 laurierblaadjes
- Een takje thijm
- Peper (en zout)
- Oijfolie
Zo maak je het:
Was en snijd de sjalotten en prei in ringetjes. Stoof aan in een flinke scheut olijfolie. Wanneer de sjalot + prei begint te bruinen, voeg je er de thijm en laurier aan toe. Laat zo een minuutje stoven en giet er de groentebouillon over (1 blokje in 1 1/2 liter). Laat 15-20 minuutjes pruttelen. Vis de laurierblaadjes en het thijmtakje eruit, kruid bij met peper (en zout) en serveer!
Was en snijd de sjalotten en prei in ringetjes. Stoof aan in een flinke scheut olijfolie. Wanneer de sjalot + prei begint te bruinen, voeg je er de thijm en laurier aan toe. Laat zo een minuutje stoven en giet er de groentebouillon over (1 blokje in 1 1/2 liter). Laat 15-20 minuutjes pruttelen. Vis de laurierblaadjes en het thijmtakje eruit, kruid bij met peper (en zout) en serveer!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten