zaterdag 26 november 2011

Pompoentomatensoep

Met wat overbleef van dit geroosterde pompoentje, maakte ik soep. Zoals ik al zei, moet  ik al die andere pompoensoepbloggers toch gelijk geven. Je pompoen eerst laten roosteren in de oven is toch wel eenvoudig en vooral smakelijker in je soep. Sneller, dat vind ik dan weer niet. Al kan je natuurlijk wel iets anders doen terwijl je pompoen ligt te roosteren.


Dit heb je nodig voor 4 grote borden:
  • 1/2 pompoentje, geroosterd zoals hier beschreven.
  • Optioneel 1 meegeroosterd teentje look
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1/2 blik tomatenstukjes (200 g)
  • 1 à 1,5 liter groentebouillon
  • 1 grote ui
  • 2 sjalotten
  • 2 à 3 laurierbladen
  • Olijfolie
  • Peper & zout van de molen

Zo maak je het:
Maak uien en sjalotten schoon en snijd grof. Stoof aan in olijfolie tot ze mooi beginnen karameliseren (niet te bruin).  




Doe er vervolgens de geroosterde pompoen (zonder schil), de laurier, de tomatenpuree en de tomatenblokjes bij en laat meebakken. Toch een kleine 10 minuutjes, zodat de tomatenpuree en blokjes een zoetere smaak hebben. Doe er groentebouillon bij en zet het vuur wat lager. Laat 20 minuutjes pruttelen. Haal de laurier eruit, mix, breng op smaak en klaar.




Lekker ook bij een verse boterham met plattekaas, radijsjes, lente-ui en zwarte peper...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten