Dit heb je nodig voor een 30-tal koekjes:
- 100 g geraspte kokos
- 155 g volkoren bloem (of gewone)
- 100 g sojaboter, zacht gemaakt of gesmolten
- 1/2 cup agavenectar (of 100 g bruine + 100 g witte suiker)
- 1 ei
- 1 koffielepel vanille-extract
- 1/2 koffielepel bakpoeder
- Een snuifje zout
Zo maak je het:
Meng de natte ingrediënten apart en de droge ingrediënten ook en meng ze daarna samen. Easy peasy! Verwarm de over voor op 170° C (met agavenectar) - 180° C (met suiker). Neem een bakplaat en bedek met bakpapier. Wil je meer rotsjesachtige koekjes, verdeel het deeg dan in hoopjes. Wil je liever platte, druk het deeg dan plat.
Bak de koekjes goudbruin gedurende 10 (platte) à 13 (rotsjes) minuten.
Deze koekjes zijn ook erg lekker bij dit eenvoudige, exotische dessertje. Voor 4 personen heb je nodig:
Zo maak je het:
- 1 grote mango, geschild, in blokjes
- 8 bolletjes vanille-ijs
- 4 platte kokoskoekjes
- Optioneel: een klein scheutje goeie rum
Zo maak je het:
Meng de rum onder de mangoblokjes. Serveer met ijs en een koekje. Je kan het koekje ook verkruimelen en als laagje in het dessertje schikken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten