Dit heb je nodig voor 10 kleine burgers:
- 1 blik rode kidneybonen (400g)
- 1/2 blik kikkererwten (200g)
- 200g quinoa
- 1 sjalot
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 koffielepel oregano
- 2 koffielepels gedroogde bieslook
- Peper en zout
- Olijfolie
Zo maak je ze:
Zet een antikleefpan op het vuur en rooster er de quinoa in tot goudgeel. Spoel de bonen en kikkererwten af onder stromend water en laat uitlekken. Voeg samen met de quinoa, sjalot, tomatenpuree en kruiden in de keukenrobot en mix. Laat het een klein uurtje opstijven in de koelkast. Maak daarna burgertjes van het gehakt en bak ze in een pan met hete olijfolie. Als je ze in 1 keer wil bakken, verwijder dan tussen 2 'batches' de kruimeltjes die achterblijven in de olie. Anders krijg je op je volgende 'batch' verbrande puntjes... En dat willen we niet!
Heel lekker tussen een broodje met wat rucola enz, of in een wrap met ijsbergsla, salsa en guacamole!
Heel lekker tussen een broodje met wat rucola enz, of in een wrap met ijsbergsla, salsa en guacamole!
I am now your newest follower. I found you on Miriam's site. Wonderful blog!
BeantwoordenVerwijderenEen vraagje: wordt de quinoa vooraf niet gekookt voor dit recept?
BeantwoordenVerwijderen@JJ: thanks for being my newest follower. :) If you need any translations, just let me know!
BeantwoordenVerwijderen@Anoniem: ik heb de quinoa niet vooraf gekookt. Gewoon geroosterd in een droge pan voor de smaak. Door het 'gehakt' wat te laten rusten in de koelkast, wordt de quinoa vanzelf wat zachter. Succes!