Dit heb je nodig voor 1 quiche (ongeveer 4 porties):
- 1 rol bladerdeeg
- 1 grote prei
- 1 paprika (ik gebruikte gele)
- 1 grote tomaat (ontpit!)
- Olijfolie
- 250ml light room
- 5 à 6 eitjes
- 1/2 pakje geraspte mozzarella (ongeveer 75 à 100g)
- Zwarte peper & zeezout van de molen
- Gedroogde oregano
- Bieslook
Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 180°C
Snijd de prei in ringetjes en de paprika in dunne reepjes. Stoof beide samen aan in wat olijfolie tot ze een klein beetje beginnen te karamelliseren. Kruid met peper en zout en zet opzij.
Ontpit de tomaat en snijd in blokjes.
Doe de eitjes samen met de room in een kom en kluts los. Kruid met peper en zout, oregano en doe er ook wat gesnipperde bieslook en de helft van de geraspte mozzarella bij en meng goed. Meng er als laatste de tomatenblokjes onder.
Schik de rol bladerdeeg in een ronde bakvork samen met het bijgeleverde bakpapierje, prik er enkele gaatjes in met een vork. Verdeel de paprika en prei over de bodem en giet er dan het eiermengsel met de tomaat over. Werk af met de rest van de mozzarella en zet in de voorverwarmde oven.
Bak minstens 30 à 40 minuten. Als de quiche mooi opkomt, zou hij vanbinnen gaar moeten zijn. Laat heel even afkoelen voor je hem aansnijdt en smakelijk. Lekker met wat rucola.
Snijd de prei in ringetjes en de paprika in dunne reepjes. Stoof beide samen aan in wat olijfolie tot ze een klein beetje beginnen te karamelliseren. Kruid met peper en zout en zet opzij.
Ontpit de tomaat en snijd in blokjes.
Doe de eitjes samen met de room in een kom en kluts los. Kruid met peper en zout, oregano en doe er ook wat gesnipperde bieslook en de helft van de geraspte mozzarella bij en meng goed. Meng er als laatste de tomatenblokjes onder.
Schik de rol bladerdeeg in een ronde bakvork samen met het bijgeleverde bakpapierje, prik er enkele gaatjes in met een vork. Verdeel de paprika en prei over de bodem en giet er dan het eiermengsel met de tomaat over. Werk af met de rest van de mozzarella en zet in de voorverwarmde oven.
Bak minstens 30 à 40 minuten. Als de quiche mooi opkomt, zou hij vanbinnen gaar moeten zijn. Laat heel even afkoelen voor je hem aansnijdt en smakelijk. Lekker met wat rucola.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten