Ik eet dit dan met sojayoghurt of Griekse yoghurt, met amandelmelk of met een in plakjes gesneden banaan. Gegarandeerd geen honger tot de middag.
Dit heb je nodig voor 5 à 6 porties:
- 200g havermoutvlokken
- 30g amandelschaafsel (of hele amandelen)
- 30g gedroogde veenbessen
- 3 à 4 eetlepels ahornsiroop
- 50ml appelsap (troebel/versgeperst)
- Snuifje kaneel
- 30g pure chocolade
Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 160° C.
Neem je keukenrobot (of blender) erbij en hak de amandelen samen de veenbessen zo fijn je wil. Ik heb niet graag grote stukken in m'n muesli, maar jij misschien wel?
Meng dit samen met een snuifje kaneel (niet overdrijven!) onder de havermout en voeg de ahornsiroop en het appelsap toe. Meng goed onder elkaar met een houten lepel bijvoorbeeld. Er ontstaat een soort crumble dan. Doe deze op een antikleef bakplaat of gebruik bakpapier.
Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven en schep daarna alles goed om.
Neem je keukenrobot (of blender) erbij en hak de amandelen samen de veenbessen zo fijn je wil. Ik heb niet graag grote stukken in m'n muesli, maar jij misschien wel?
Meng dit samen met een snuifje kaneel (niet overdrijven!) onder de havermout en voeg de ahornsiroop en het appelsap toe. Meng goed onder elkaar met een houten lepel bijvoorbeeld. Er ontstaat een soort crumble dan. Doe deze op een antikleef bakplaat of gebruik bakpapier.
Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven en schep daarna alles goed om.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten