Dit heb je nodig voor 2 lunches / 4 voorgerechtjes:
- 4 grote, bruine boterhammen
- 100g feta
- 1 rode paprika
- Olijfolie
- Oregano
- Vers gemalen zwarte peper
- 1 portie Chunky guacamole salsa alla Tallore
- 1 rijpe avocado (hass)
- 1/2 rode ui
- 1 kleine tomaat
- 1/2 citroen (sap) / 1 kleine limoen (sap)
- 1/2 koffielepel oregano
- 1/2 koffielepel sambal
- Snuifje zout
Zo maak je het:
Begin met de paprika's te grillen. Ik deed dat in de grillpan, met beetje olijfolie. Draai enkele keren om tot ze mooi gegrild en gaar zijn. Ik deed er ook een snuifje oregano op. Doe dan in een afgedekt potje, laat even rust en verwijder daarna gemakkelijk de velletjes.
Maak dan de guacamole: rode ui superfijn hakken, tomaat in blokjes (zaadjes verwijderd) en de avocado in 2 snijden en helften uit de schil lepelen/snijden. De rest van de ingrediënten erbij, goed mengen, eens proeven, eventueel bijkruiden en klaar!
Toast dan de boterhammen goudbruin en laat een beetje afkoelen. Smeer er een 2-tal eetlepels guacamole op, enkele fijngesneden stukjes gegrilde paprika, verkruimel er wat feta over, beetje vers gemalen zwarte peper op en klaar!
Gebruik in plaats van boterhammen sneetjes geroosterd Frans brood en je hebt een lekker hapje!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten