donderdag 10 februari 2011

Verse pasta met tomatenricottasaus

Een tijdje geleden hebben we opnieuw een tripje naar de Italiaanse supermarkt gemaakt. Die winkel komt voor mij op culinair vlak toch dichtbij een spreekwoordelijke hemel op aarde... De buit was er dan ook naar: speciale verse pasta van De Cecco, goeie passata, lekkere bruschetta, ... en dan was er nog de verstoog. Het werd Pecorino Romano, Fontina, Filante, verse ricotta en wat Italiaanse ham voor de V.V.


Met al dat lekkers kon er niet anders dan een lekker maaltijd op tafel getoverd worden. Met wat verse basilicum, een aubergine en gehakt voor de V.V. uit de gewone supermarkt werd het deze lekkere pasta. Simpel, maar met de beste ingrediënten moet dat niet meer zijn! De foto's zijn ook een beetje simpel, maar het was lekker, echt!






Dit heb je nodig voor 1 veggie en 1 meaty portie (of 4 voorgerechtjes):
  • 200 à 250 g verse pasta (met eieren)
  • 1 fles goeie tomatenpulp (ongeveer 700 ml)
  • 1 grote ui
  • 20-tal blaadjes verse basilicum
  • 250 g (verse) ricotta
  • 1/2 koffielepel gedroogde oregano
  • 1 handvol Pecorino Romano, in schilfers
  • 1/2 aubergine
  • 200 g gemengd gehakt, gekruid
  • Peper & zout van de molen
  • Good olive oil


Zo maak je het:
Start met de tomatensaus! Maak de ui schoon, hak fijn en fruit in een flinke scheut good olive oil. Voeg dan de tomatenpulp/passata toe, samen met de fijngehakte blaadjes basilicum en de oregano. Laat pruttelen. Snijd ondertussen de aubergine in blokjes en stoof aan in olijfolie tot ze een beetje glazig zijn en kruid met peper en zout. Bak dan ook het gehakt "rul" in wat olijfolie en kruid eventueel nog wat bij. Zet dan ook een kookpot met ruime hoeveelheid gezouten water op het vuur en kook de pasta al dente volgens de instructies op de verpakking. Voeg dan de ricotta bij de tomatensaus en roer goed, kruid met peper en zout. Deze verse ricotta is trouwens de lekkerste die ik ooit gegeten heb, zo zacht en smaakvol. Een aanrader!


Dresseer dan de pasta in 2 borden, doe er vervolgens saus over en daarna de aubergineblokjes/gehakt. Werk af met wat schilfers Pecorino, die ook ongelooflijk lekker was. Een blaadje basilicum maakt het tot een fotogeniek geheel. Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen