zondag 4 december 2011

Kokoscakejes

Er was nog wat kokos over van deze koekjes. Alle redenen zijn voor mij genoeg om wat te experimenteren in de keuken. Dit experiment met kokos, rozijnen en chocolade werd hier thuis toch zeer gesmaakt. Zo een beetje 'kokosrotsje meets rozijnenmuffin'. Zou een raggamuffin zo smaken? 


Over rozijnen gesproken... Eigenlijk vind ik gedroogd fruit maar niks. Maar als je voor dit recept de rozijntjes eens grof fijnhakt, komen ze echt goed tot hun recht. Niet te 'gedroogdfruitig', maar een lekkere, fruitige toets bij de kokos en de chocolade. Genoeg gelachen, begin nu maar te bakken!




Dit heb je nodig voor 9 cakejes:
  • 50g (volkoren-)bloem
  • 100g gemalen kokosnoot
  • 75g suiker (ik gebruikte 50g rietsuiker en 25g bruine suiker)
  • 2 eieren
  • 100g boter, zacht gemaakt
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 50 g rozijnen, grof gehakt
  • 50 à 75g fondant chocolade (hagelslag of fijngehakt)
Zo maak je het:
Verwarm alvast je oven voor op 180° C, want dit gaat snel. Neem een elektrische klopper bij de hand, of een KitchenAid, lucky you in dat geval! Sinterklaas, is het nog niet te laat? ;) Klop de suiker met de eieren schuimig, voeg daarna de boter toe en klop verder. Meng het bakpoeder en de bloem onder de gemalen kokosnoot. Voeg dit geleidelijk toe aan je eierbotersuikermengsel en klop rustig verder. Zet je klopper maar weg en meng dan voorzichtig de rozijnen en chocolade onder het beslag.



Verdeel het beslag over 9 muffinvormpjes en bak ze ongeveer 20 min op 180° C. Laat afkoelen.



De perfecte ontbijtmuffin bij een grote kop koffie of thee:


2 opmerkingen:

  1. njam waren ze!! doet me eraan herinneren om nog eens wat gemalen kokosnoot mee te brengen van de supermarkt...

    BeantwoordenVerwijderen