woensdag 7 maart 2012

Chocoladerozijnkoekjes met stevia

Tenzij je de laatste maanden onder een wel heel grote steen hebt geleefd, weet je dat er een 'nieuwe' suikervervanger op de markt is. Stevia, de plant, bestaat natuurlijk al lang, maar die was om een of andere reden nooit op de markt geraakt. Nu dus wel en je kan de zoetstof op basis van stevia vandaag in quasi elke supermarkt kopen. Uit pure (ha!) nieuwsgierigheid kocht ik een doos Pure Via. Ze hebben ook een aantal recepten op hun site. Handig, want je kan suiker in recepten niet zomaar 1 op 1 vervangen door deze natuurlijke zoetstof. Ik probeerde dit recept uit. Nog nooit zo'n snelle, lekkere en gezonde koekjes gebakken, noch gegeten. DOEN!


Dit heb je nodig voor 12 koekjes (aangepast recept van Pure Via):

  • 2 eetlepels Pure Via
  • 75g amandelpoeder
  • 35g bloem
  • 40g havervlokken
  • 15cl light sojaroom
  • 20g rozijnen (grof fijngehakt)
  • 50g fondant chocolade (fijngehakt)
  • 1 koffielepel vanille-extract

Zo maak je ze:
Verwarm eerst je oven voor op 180° C, want het deeg is in een handomdraai klaar!

Meng de Pure Via, de bloem, de havervlokken en het amandelpoeder. Roer er geleidelijk de room onder tot je een deegje hebt. Spatel er ten slotte de rozijnen en chocolade onder.


Verdeel het deeg in 12 schepjes en verspreid deze op een bakplaat met bakpapier of -matje. Laat genoeg ruimte tussen de koekjes. Bak ze goudgeel gedurende 25 minuten. 


Laat afkoelen op de bakplaat, als je het geduld daarvoor hebt. Geniet suiker- en schuldgevoelvrij! 

3 opmerkingen:

  1. oh echt waar? Ziet er goed uit. Moet enkel stevia halen, de rest heb ik al. Ja ik weet weeral iets te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klinkt lekker! Stevia heb ik al, maar nog niet zoveel recepten om 't te gebruiken, dus dit is een goed idee. :)

    BeantwoordenVerwijderen