zaterdag 8 augustus 2015

Groentetajine met couscous van broccoli

Nog een extra low carb receptje dus, deze keer Noord-Afrikaans geïnspireerd. Een lekkere tajine, deze keer niet met gewone couscous, maar met broccoli. Dat ideetje pikte ik hier op. Het kan dus ook met bloemkool!

Strikt gezien niet helemaal koolhydraatarm, er waren 2 kleine aardappelen in de tajine. Maar vervang ze gerust door wat extra kikkererwten!

Dit heb je nodig voor 2 personen:
  • Voor de couscous:
    • 1/2 broccoli
  • Voor de tajine:
    • 1 grote ui
    • 2 wortelen
    • 1 gele paprika
    • 2 kleine aardappelen
    • 7 zachte abrikozen
    • 1 kommetje verse spinazie
    • 1/2 blik kikkererwten
    • 400ml groentebouillon
    • Citroensap
    • 1 eetlepel ras-el-hanout
    • Peper & zout
    • Olijfolie
    • Voor de afwerking wat geroosterde nootjes (pistache, amandel, ...)

Zo maak je het:

De couscous:
Hak de broccoli superfijn met je keukenrobot. Zet dan een pan op het vuur met een scheutje olijfolie en bak de couscous kort gaar, kruid met snuifje zout.



De tajine:
Ik speelde hier een beetje vals en maakte de tajine in een Staub, die iets groter en veiliger is op mijn kookplaat.
Stoof de grof gehakte ui aan in een flinke scheut olijfolie en voeg de ras-el-hanout toe en laat even mee bakken. Voeg daarna de in groter stukken gesneden paprika, aardappel en wortel toe en laat ook even aansleuren. Zet de groenten daarna onder in groentebouillon en laat op een lager vuurtje sudderen onder deksel. Na een 10 à 15 minuten, neem je deksel eraf en voeg je ook de spinazie, kikkererwten en zachte abrikozen in stukjes gesneden toe. Laat nog 5 minuten sudderen zonder deksel. Werk af met citroensap, peper & zout en eventueel nog wat extra ras-el-hanout.



Serveer de tajine met de broccolicouscous en werk af met wat nootjes! Smakelijk.








Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen