woensdag 7 september 2011

Bloemkool met basilicumcrumble

Ik zal al langer met dit receptje vanop libellelekker.be in mijn hoofd. Zo'n hartige crumble bij lekkere groenten, kan niet slecht zijn. Er was wel nog een halve bloemkool over, waarvan de eerste helft traditioneel met witte saus en patatjes op het weekmenu stond. Geen ratatouille dus, maar een goeie, Belgische bloemkool. Je betaalt tegenwoordig echt bijna niets meer voor een verse bloemkool. Jammer voor de telers, maar we kunnen er dan maar beter van profiteren en wat extra groentjes eten. 't Is nog gezond ook!


Dit heb je nodig voor ongeveer 1/2 bloemkool:
  • 1/2 bloemkool, gaar gekookt/gestoomd
  • 25 g vers geraspte Parmezaanse kaas
  • 25 g paneermeel (of broodkruim)
  • 15 g echte boter
  • 2 handenvol verse basilicumblaadjes
  • Zwarte peper
  • Eventueel een kopje witte saus

Zo maak je het:
Verwarm oven voor op 180° C. Doe de Parmezaanse kaas en de boter in blokjes in de keukenrobot en voeg paneermeel en basilicum toe. Kruid bij met verse gemalen zwarte peper. Laat je keukenrobot z'n werk doen tot je mooie crumble hebt. Schik de bloemkoolroosjes in één of verschillende vuurvaste schotel(-tjes) en strooi crumble erover. Als je voor extra-smeuïg wil gaan, overgiet je de bloemkool eerst met wat witte saus en voeg je er dan pas de crumble aan toe.


Zet een 10-tal minuten in hete oven tot je een mooi goudbruin korstje hebt! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen