zondag 2 oktober 2011

Lasagnarolletjes met ricottavulling

Alweer onder het motto "het is eens iets anders", maakte ik een tijd geleden deze ovenschotel. Dit keer "een iets anders dan" een klassieke lasagna/cannelloni met met tomatensaus en béchamel. Ik wou een zomerse, lichtere versie en vond het best geslaagd!


Een goeie tomatensaus, zelfgemaakt uiteraard, maakt dit gerechtje echt wel af. Ga dus voor een super smaakvolle saus met vééééél groentjes (wortel, selder, ui en eventueel wat lekkere olijven). 


Dit heb je nodig voor 2 personen:
  • Ongeveer 6 lasagnavellen (of 8 à 10 cannelloni)
  • 1 potje ricotta (250 g)
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 12-tal kerstomaatjes
  • 2 eetlepels kappertjes, uitgelekt
  • 50 g feta
  • Een dubbele portie tomatensaus (met groentjes)
  • Een handvol verse basilicumblaadjes
  • Olijfolie
  • Peper & zout van de molen

Zo maak je het:
Verwarm oven voor op 200° C. Maak de ui en paprika schoon en snijd in brunoise. Stoof in olijfolie tot de groentjes wat gekarameliseerd zijn. Zet opzij. Als je harde lasagnavellen gebruikt, laat je ze even weken in heet water (van de waterkoker bijvoorbeeld). Was dan de kerstomaatjes en snijd ze in kwartjes en hak de basilicum fijn. Meng dan de ricotta, paprika & ui, kerstomaatjes, basilicum en kappertjes onder elkaar.


Doe 1 à 2 eetlepels van het mengsel in een lasagnavel en rol dicht en ga zo verder. Schik de rolletjes in een vuurvaste schotel, bedek met tomatensaus en verkruimel er de feta over. Zet 20 à 25 minuutjes in de hete oven.


Haal uit de oven en laat even rusten. Probeer je te herinneren hoe je de rolletjes geschikt hebt, schep er eentje uit en serveer met wat verse basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen