maandag 17 oktober 2011

Snelle pasta 4: Pasta met broccoli en erwtenpesto

In het kader van deze recycagereceptenweek nog eens een snelle pasta, mijn favoriete comfort food. Ik maakte een hele tijd geleden al eens erwtenpesto en dat smaakte wel. Nu eens in combinatie met een andere groente: broccoli. Een variant op snelle pasta 3, zeg maar. Ik maakte de "pesto" wel eens op een andere manier, dit keer met ricotta en zonder amandelen bij, ook heel erg lekker...


Dit heb je nodig voor 2 personen:
  • 1 broccoli
  • 1 kleine rode ui
  • 100 g erwtjes (diepvries of vers)
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 à 3 eetlepels ricotta 
  • 1 handjevol basilicumblaadjes
  • 150 g pasta naar keuze (ik gebruikte volkoren spaghetti)
  • Olijfolie
  • Peper & zout van de molen
  • Parmezaanse kaas naar believen!

Zo maak je het:
Breng een zeer ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook. Was ondertussen de broccoli en verdeel in roosjes. Wanneer het water kookt, voeg je de spaghetti toe. Een kleine 5 minuten voor de pasta al dente is, gooi je er de broccoliroosjes bij. Giet samen af.


Hak de ui fijn en stoof aan in een flinke scheut olijfolie. Voeg er daarna de broccoliroosjes aan toe en laat even meestoven.


Ondertussen zet je een kommetje met de groentebouillon en de (bevroren) erwtjes ongeveer 2 (à 3) minuten op volle kracht in de microgolf. Giet ook de erwtjes af en vang wat kookvocht op. Doe de erwtjes, samen met de basilicum in de keukenrobot, mix, meng er de ricotta onder en kruid met peper & zout. Is het wat droog, voeg er een 1 à 2 eetlepels groentebouillon aan toe.


Voeg dan de spaghetti bij de broccoli + ui en schud wat met de pan zoals een Italiaanse chef/mamma dat zou doen. Serveer met toefjes pesto en vers geraspte Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen