zaterdag 27 augustus 2011

Snelle pasta 3: Spaghetti met gegrilde groentjes en kruidenroom

Snelle en toch gezonde kost voor op een weekavond, zo heb ik het graag. Terwijl de groentjes garen in de oven, kan je de pasta koken en het eenvoudige sausje maken.


Dit heb je nodig voor 2 grote of 4 kleine porties:
  • 1 broccoli
  • 2 jonge worteltjes
  • 1 gele paprika
  • 100 g erwtjes (vers/diepvries)
  • 2 lente-uitjes
  • 200 g volkoren spaghetti
  • 250 ml sojaroom (of gewone room... ik gebruikte Alpro Soja Cuisine light)
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte basilicum
  • 2 eetlepels verse, fijngehakte bieslook
  • 1/2 koffielepel maïszetmeel
  • 1/2 koffielepel paprikapoeder
  • Vers gemalen zwarte peper, zeezout, nootmuskaat
  • Olijfolie

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180° C. Maak broccoli, wortelen en paprika schoon en snijd ze respectievelijk in roosjes, staafjes en reepjes. Doe ze in een ovenschotel, kruid met peper & zout en besprenkel met een olijfolie. Zet alvast een kwartier in de oven. 




Breng intussen water aan de kook voor de pasta. Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking. Na een kwartier schep je de groenten even om en voeg je de nog bevroren of verse erwtjes toe. Zet nog 10 minuten terug in de oven, waarvan de laatste 5 op de grillstand.


Maak ondertussen het roomsausje. Meng room met de verse kruiden, paprikapoeder en maïszetmeel. Breng aan de kook tot de saus wat ingedikt is en kruid af met peper, zout en nootmuskaat.


Meng de spaghetti onder de groentjes, dresseer op borden en werk af met toefjes kruidenroom en fijngehakte lente-ui.



Nog meer snelle pasta's:

En iets minder snelle pasta's:

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen