zaterdag 14 mei 2011

Linguini met groene asperges en een saffraansausje

Ok ja, het is het seizoen van de Vlaamsche asperges, maar ik had er een tijdje geleden nog wat groene over van dit receptje. En ook nog wat mascarpone en heel veel zin in nog eens iets met saffraan! Deze lekkere pasta was het resultaat.


Dit heb je nodig per persoon:

  • 250 g groene asperges (een 10-tal)
  • 75 g linguini of andere pasta
  • 3 eetlepels mascarpone
  • 1/3 capsule saffraanpoeder
  • 1 kleine ui
  • Olijfolie
  • Peper & zout van de molen
  • 1/2 glaasje kookvocht van de asperges

Zo maak je het:
Breng een ruime hoeveelheid gezouten water aan de kook en laat er de linguini er beetgaar in worden, giet af. Breng in een andere kom een liter gezouten water aan kook. Maak de asperges schoon, breek de uiteinden af en schil ze lichtjes. Snijd de punten eraf en kook deze 2 minuten in het gezouten water en zet daarna opzij. Snijd de rest van asperges in stukjes van 2 cm en kook een kleine 5 minuten, giet af en zet opzij. Vergeet geen glaasje kookvocht opzij te houden!


Maak dan de ui schoon en hak hem fijn. Zet een pan op het vuur met een scheut olijfolie en fruit hier de uistukjes in. Voeg het saffraanpoeder toe en laat meebakken. De uien mogen net niet bruin worden. Voeg dan de aspergepunten, mascarpone en kookvocht van de asperges toe en roer tot je een mooi sausje hebt. Voeg er dan de linguini aan toe en schep goed om. Serveer met de aspergepunten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen