Dit heb je nodig voor ongeveer 8 burgertjes:
- 1 kopje diepvrieserwtjes (of verse)
- 1 kopje kikkererwten (=1/2 blik), gespoeld en uitgelekt
- 1 kopje maïs, uitgelekt
- 1/2 fijngehakte (rode) ui
- 1/2 kopje polenta
- 1/2 kopje groentebouillon (niet afgebeeld!)
- 1 chilipeper, fijngehakt
- 1/2 koffielepel currypoeder
- 1/4 koffielepel kruidenzout*
- Arachide-olie
Zo maak je het:
Blancheer de dieprvieserwtjes kort in groentebouillon en houd een kopje van de bouillon apart.
Haal je keukenrobot boven en mix/blend de erwten, kikkererwten en maïs fijn. Meng er daarna met een lepel/spatel de fijngehakte ui en chilipeper, de polenta en geleidelijk de groentebouillon onder. Kruid met currypoeder en kruidenzout*. Als het wat te droog is, voeg je nog wat extra water toe. Zet een half uurtje in de koelkast.
Zet een pan op het vuur met een scheut arachide-olie. Vorm burgertjes met de hand en bak ze enkele minuten langs beide kanten goudbruin. Even laten uitlekken op keukenpapier en serveren! Met rijst en wokgroentjes, of tussen een broodje met rauwkost, of ...
*Over dat kruidenzout wou ik nog wat meer vertellen. Ik gebruik dat al jaren eigenlijk, dat van Herbamare dan. Meestal in dagdagelijkse gerechten. Zoals in de witte saus van oerklassieker bloemkoolmetwittesaus. Onlangs kreeg ik een potje in de brievenbus om te testen, heel leuk! Nu ja 'testen' kan je het dan niet meer noemen. Maar voor deze burgertjes bleek het zout ook heel geschikt, het geeft een iets vollere smaak dan zout alleen. Dat kan ook moeilijk anders als je de ingrediëntenlijst leest.
Het ziet erval lekker uit, toch ook voornaam. Ik wil dat zeker eens uittesten.
BeantwoordenVerwijderen