Dit heb je nodig voor 2:
- 1 ui, fijngehakt
- 2 wortelen, in kleine blokjes
- 2 stengels witte/groene selder, in kleine blokjes
- 2 grote trostomaten, in blokjes
- 1/2 bakje kerstomaten (10-tal), in kwartjes
- 6 zongedroogde tomaatjes, grof gehakt
- een streepje lookpasta/klein teentje geplette look
- olijven, naar keuze
- tabasco, sambal, chilisaus of iets anders hot
- 120g quinoa
- 1/2 groentebouillonblokje
- olijfolie
- 1 potje magere (Griekse) yoghurt of yofu
- olijfolie
- peper
- zout
- verse bieslook, fijngehakt
Zo maak je het:
Maak de quinoa klaar volgens de instructies op de verpakking, maar doe het met groentebouillon voor extra smaak. Zet dan een pot op het vuur met een flinke scheut olijfolie. Stoof er de fijngehakte ui en look in. Voeg er dan de wortel en selder aan toe en laat een 5-tal minuten stoven zonder te bruinen. Voeg daarna 3x de tomaat toe en eventueel al de olijven toe, als je het niet vergeet, zoals ik. En laat op een zachter vuur nog een 5 à 10 minuten stoven. Doe er ten slotte de quinoa en nog iets spicy bij naar keuze en kruid eventueel nog wat bij. Zet even opzij terwijl je alle ingrediënten van het sausje bij elkaar gooit. Serveer samen en met de olijven als je die ook vergeten was.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten