Dit heb je nodig voor 4 porties bloemkoolrijstburgers:
- 350g bloemkool, in roosjes, gaar gekookt/gestoomd
- 1 blik witte bonen van 400g (265g uitgelekt)
- 200g rijst, gekookt/gestoomd
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 2 eetlepels paneermeel
- 2 sjalotten, fijngehakt
- Olijfolie
- Kruidenzout
- Gedroogde bieslook
- Paprikapoeder
- Currypoeder
- Kurkuma
- Of andere kruiden
Dit heb je nodig voor 2 porties aardappelpuree:
- 500g aardappelen
- 2 worteltjes
- 1 klein kopje erwtjes (diepvries, ontdooid)
- 150 ml kokosmelk
- Peper, zout, nootmuskaat (vers gemalen)
Zo maak je het:
Schil de aardappelen en zet ze onder in gezouten water op een middelhoog vuur. De laatste 10 minuten kooktijd, gooi je er de worteltjes, in blokjes gesneden, bij.
Fruit de fijngehakte sjalotjes in olijfolie. Doe de bloemkool, witte bonen, rijst en amandelschaafsel in je keukenrobot. Hak fijn tot een gehaktachtig mengsel. Meng er ten slotte het paneermeel, de sjalotten en de bieslook onder en kruid flink met kruidenzout en de andere kruiden naar smaak. Proef of de kruiding goed zit en laat het mengsel afkoelen en opstijven in de koelkast.
Maak er daarna burgertjes van en bak ze in olijfolie langs beide kanten enkele minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Giet de aardappelen en wortelen af en doe er meteen de kokosmelk bij en stamp fijn. Kruid met voldoende peper, zout en nootmuskaat en meng er voorzichtig de erwtjes onder zodat ze kunnen nog een beetje kunnen 'garen' in de puree. Serveer!
Heb je nog wat "gehakt" over zoals ik, dan kan je er de volgende dag ook balletjes van rollen en op de zelfde manier bakken. Ik at de balletjes met tricolore pasta met gewokte groentjes (sjalot, courgette, paprika en kerstomaatjes met zout, paprika- en currypoeder in wat olijfolie). Ook een toppertje!
Fruit de fijngehakte sjalotjes in olijfolie. Doe de bloemkool, witte bonen, rijst en amandelschaafsel in je keukenrobot. Hak fijn tot een gehaktachtig mengsel. Meng er ten slotte het paneermeel, de sjalotten en de bieslook onder en kruid flink met kruidenzout en de andere kruiden naar smaak. Proef of de kruiding goed zit en laat het mengsel afkoelen en opstijven in de koelkast.
Maak er daarna burgertjes van en bak ze in olijfolie langs beide kanten enkele minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Giet de aardappelen en wortelen af en doe er meteen de kokosmelk bij en stamp fijn. Kruid met voldoende peper, zout en nootmuskaat en meng er voorzichtig de erwtjes onder zodat ze kunnen nog een beetje kunnen 'garen' in de puree. Serveer!
Heb je nog wat "gehakt" over zoals ik, dan kan je er de volgende dag ook balletjes van rollen en op de zelfde manier bakken. Ik at de balletjes met tricolore pasta met gewokte groentjes (sjalot, courgette, paprika en kerstomaatjes met zout, paprika- en currypoeder in wat olijfolie). Ook een toppertje!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten