zaterdag 19 april 2014

Citroenmaanzaadcakejes

De inspiratie voor deze typisch Amerikaanse cakejes haalde ik opnieuw op Pinterest, meer bepaald op de blog Cookie & Kate waar wel meer lekkers te ontdekken valt... Ik paste de verhoudingen van het receptje een beetje aan. Deze versie werd getest en goedgekeurd, bij een lekker kopje thee. Misschien iets voor uw paasbrunch?!

Dit heb je nodig voor 6 cakejes:
  • 100g bloem (volkoren speltbloem in mijn versie)
  • 45g ruwe rietsuiker
  • 30g boter
  • 100g Griekse yoghurt (ik gebruikte volle)
  • 10g maanzaadjes
  • 1 ei
  • 1 biocitroen (zeste volledig, sap van een halve)
  • 1/2 koffielepel vanille-extract
  • 1/2 koffielepel bakpoeder
  • 1 snuifje zout

Zo maak je het:
Verwarm je oven voor op 180° C. De rest is eigenlijk heel simpel: 
Doe de citroenrasp bij de rietsuiker en kneus dit een beetje met de bolle kant van een eetlepel bijvoorbeeld. Doe er daarna de droge ingrediënten bij: bloem, bakpoeder, zout en maanzaadjes. Meng deze goed.
Meng daarna de natte ingrediënten in een kom apart: boter (gesmolten), yoghurt, ei (losgeklopt), citroensap en vanille-extract.


Giet daarna de natte ingrediënten geleidelijk bij de droge, in een keukenrobot of meng met een handmixer. Zet een muffinvorm klaar met papieren vormpjes (of vet de muffinvorm lichtjes in). Vul voor 3/4 met beslag. Zet in de oven gedurende ongeveer 20 minuten. Check daarna met een prikker of het deeg er niet meer blijft aan plakken. 

Laat afkoelen en daarna smullen maar.










Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen